weer 2 dagen verder
Door: henk en anja
Blijf op de hoogte en volg Henk en Anja
26 Mei 2009 | Spanje, Mansilla de las Mulas
Hagel, regen, wind, onweer dat het een lieve lust was. De straten veranderde in een grote modderpoel.
En wat doen dan die Nederlandse (en andere) pelgrims???? Juist die grijpen hun camera om alles vast te leggen. Net alsof we nog nooit regen en hagel gezien hebben. :-)
Maar zo´n modderstroom is het zelf na een stortbui in de Lensheuvel nog niet!!
Gisteren weer op pad. Het been van Henk sputterd nog wat tegen, maar inderdaad Riek, hij is een taaie.
Piet en Antje bedankt voor de tip, we gaan dadelijk ff lang de apotheek.
We hebben gisten ons wandel tempo wat omlaag gebracht en gewoon per stop bekeken of we nog door gingen of niet. En het zal jullie niet verbazen dat we 24 km hebben kunnen lopen. We zijn geeindigd in Bercianons de Real Camino. De herberg was de slechtste die we tegen zijn gekomen (oud gebouw en slechte voorzieningen) maar de sfeer was er super. ´s avonds werd er ons een maal aangeboden (voor een donatie) en we zaten met zo´m 60 man aan tafel. Het was supergezellig. Dat kan ik zo niet uitleggen.
Vanmorgen moesten we uitslapen tot 7 uur, dus niet om 5 of 6 uur gaan rommelen. Gelukkig hield iedereen er zich aan dus dat was lekker. Daarna stond er weer een gratis ontbijt klaar. Super dus allemaal.
Vandaag weer op pad. Het was, net als gisteren weer een lange rechte pad. Op zich niet zo fijn om te lopen, je ziet er geen einde aan komen. Maar wel schitterende uitzichten!! We zijn nog steeds op de hoogvlakten al zagen we vandaag aan de horizon wel de eerste bergen weer verschijnen.
Het is weer is optimaal. Lekker wandelweer van zo´n graadje of 20. Af en toe een zonnetje en dan weer wat wolken. Hij heeft de komende dagen nog steeds goed/beter weer.
Dus dan kunnen we weer wat bij bruinen.
We zijn vandaag in Mansilla de las Mulas aangekomen, zo´n 20 km voor Leon.
Morgen staat Leon dus op de planning en daarna zien we wel weer verder!
Voor de statistieken: nog 320 km te gaan!!!
Groeten vanuit Spanje!!
26 Mei 2009 - 18:26
Anita:
Hallo Juf en Henk,
Hier de student.
Ja, ze heb de laatste tijd wat af laten weten. Was zelf weg. Maar ik ben weer bijgelezen. Enne, ik ga tavond eens ff een serieus gesprek aan met onze lieve Heer. Die regen hadden we niet afgesproken.
En als ik hem dan toch spreek, zal ik voor Henk zijn klachten ook een goed woordje doen. Alhoewel je ook moet snappen dat sommige dingen niet meer te herstellen zijn he!!!!
Daar kan zelfs onze lieve Heer niets aan doen.
Groeten uit Peelland.
26 Mei 2009 - 18:38
Corrie:
en we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, zo te lezen, nog maar 320 km. Zet 'm op. -
26 Mei 2009 - 19:03
Mariëlle:
ik heb vandaag Jan stink gesproken: volgende keer moet je toch maar te paard gaan, want paarden hebben een therapeutische en helende werking.
daarom bid hij ook voor de paarden.
twas weer heel leerzaam,
ahum. -
27 Mei 2009 - 18:04
Marianne:
Hola!
Alles gaat dus goed.....
Bij ons was het van maandag op dinsdag echt slecht weer geweest.
Heel veel regen en onweer...
Maar we mogen niet mopperen, want in het westland en noorden was het echt bar en boos.
Vriendin van ons mam is s'nachts opgestaan en heeft zich aangekleed, omdat ze bang was dat er wat gebeurde, dan was ze tenminste aangekleed, en kon ze meteen weg, zo bang was ze geweest.
Maar ja, de vooruitzichten zijn tenminste weer goed.
Wij houden de berichtjes in de gaten, en we horen en lezen het wel en wee van jullie.
Hasta luego!!!
xxxx