lui zweet - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Henk en Anja Jansen - WaarBenJij.nu lui zweet - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Henk en Anja Jansen - WaarBenJij.nu

lui zweet

Door: henk en anja

Blijf op de hoogte en volg Henk en Anja

19 Mei 2009 | Spanje, Madrid

ne goeie tatermiddag,
Ekkus loate hurre de we ut Reusels nog nie verleert zen!!!
Vanmorgen op tijd op gestaan omdat we een lange tocht wilde maken. Dat ontbijtje van 2,50 stelde niet veel voor. Koffie, thee, chocomel, sneetjes stokbrood, boter en jam. Maar goed, we hoefde toch niet met een lege maag op pad.
Het eerste stuk van de tocht ging over glooiende landwegen tussen koren. Het was bewolkt. We konden ons herinneren dat het 2e stuk over een lange weg door een bos ging. Net of we even in de kempen waren. Ik was alleen vergeten dat dit niet op de grond ligt, maar op een hoogte van 1150 meter!! En dat daar een steile klim aan vooraf ging. Pffff, klimmen is niet mijn sterkste kant. Zweten gelijk een otter, dus het luie zweet is er ondertussen wel uit. Het was daarna net of we in de kempen liepen. Lekker tussen de bossen en ook de gele en met name paarse brem stond in bloei! Daarna doorgelopen naar het plaatsje Altapuerca, net voor Burgos. Hier zijn opgravingen van oude mensen. Staat ook op de lijst van Unesco. Ik zit nu gratis te internetten in een expositie centrum. Henk kijkt ondertussen naar een videovoorstelling (over die opgravingen, hoor!!). Zag dat ze magneetjes en vingerhoedjes hebben dus die zal ik maar kopen om hen te ondersteunen.
By the way, na de bewolking van vanmorgen is zoals iedere dag de zon rond 10 uur weer doorgebroken en is het weer heerlijk weer.
We beginnen al een aardige pelgrims outfit te krijgen. Een lekker kleurtje op de benen tussen de korte broek en de sokken en op de armen vanaf de korte mouw. En dan meer aan de achter en linkerkant dan voor en rechts. Als je als pelgrim namelijk naar Santiago loopt dan heb je altijd de zon in de rug of aan je linkerhand. Vandaar.
Nou ga eens kijken of ik nog iets kan leren van de video.
Ik begrijp uit de reacties dat het met jullie ook nog allemaal goed gaat!
En ten slotte......ongeveer 32 km gelopen, dus nog 495 te gaan!!!!!

• 19 Mei 2009 - 17:51

Frank En Marianne:

Ik lees wel dat je het Reusels inderdaad nog niet vergeten bent.....
    Kan ook nie.... zo lang zijn jullie nog niet weg ....toch....

Hier is verder geen nieuws. En bij ons komt ook lekker weer aan...Verder gaat alles z'n gangetje, zullen we maar zeggen.Houden zo.....he Houdoe!!!

xxx

• 19 Mei 2009 - 21:08

Jeanne En Harrie:

Geweldig dat het bij jullie zo super loopt. Hier ook alles kits en om je een beetje jaloers te maken (jullie zijn al meer dan een week bezig): wij krijgen een fantastische familiedag. Zeker weten!!!

• 20 Mei 2009 - 06:11

Marian:

Hoi!!
    Hier idd geen nieuws. Je pakktje van de Neckerman is binnen. Dat is ongeveer het enige wat er veranderd is.
    Vandaag en morgen wordt het goei weer, morgen lekker barbeknoeien!
    -xx- Marian

• 20 Mei 2009 - 13:59

Sjaan:

dat gaat dus super,ga zou door. bij ons aan de grens gaat het ook goed,
    de auto rijdt goed,fijne dat we beetje hoger zit.
    wij zijn lekker aan het schilderen buiten.linda is geslaagt voor school,8.8 goed he.
    wandelen ze nog.
    de groetjes van aan de grens.

• 20 Mei 2009 - 16:28

Corrie:

Joep kan zich niet voorstellen dat je een hemel op aarde hebt als je nog 550 km. moet lopen (berichtje van 17 mei) Groeten van zussie.

• 20 Mei 2009 - 18:45

Leo En Francine:

Hallo wandelaars,

Leuk om te lezen dat het zo goed gaat met jullie.
    Fijn dat het weer goed is en dat jullie volop kunnen genieten van de natuur. Goei weer dat scheelt toch alles niet?
    Hopelijk blijft het zo, wij hebben hier ook heerlijk weer, en als dit tot maandag zo blijft gaan wij eens even genieten van een (korte) vakantie aan zee.

groetjes